Villáminterjú Bakos Arankával, a Bakos Pincészet tulajdonosával

A Bakos Család hét éve kezdett borászkodni a Csobánc-hegyen. Mi jelenti a legnagyobb motivációt?  

A legnagyobb motiváció a föld szeretete: a Csobánc-hegy és a szőlőink szerencsés adottsága a kiváló borok készítésére. Továbbá egy olyan családi birtok felépítésének a lehetősége, melyet a következő generációk megörökölhetnek. 

A Csobánc, a bazalthegyek és az egész borvidék egy igazi kincs. Ez a vidék a történelmi hagyományaira és a tudományos alapjaira építkezve szép sikerekre hivatott az itt élők szorgalmával és kitartásával. 

Mi a borászkodás legjobb és a legnehezebb része? 

A legjobb része, hogy a bor kiváló emberekkel hoz össze. Nagyon kellemes eseményeken vehettünk részt, például a 2019-es Újbor mustrán az Anna Grand Hotelben, ahol a többi borásztól is nagyon jó véleményeket kaptunk a borainkkal kapcsolatban és ezt nagy szónak tartom! 

A legnehezebb talán az, hogy mivel nem a Csobánc-hegyen élünk, így messzebbről és a jelenlegi munkánk mellett több energiát kell áldozni a kitűzött célok elérésére. 

Hová szeretné eljuttatni a Bakos Pincészetet öt év múlva? 

A legfontosabb, hogy méltók kívánunk lenni a szakma, a borászok és a borfogyasztók megbecsülésére. Olyan borokat szeretnénk készíteni, melyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Sok sikert és kíváncsian várjuk a borászat debütálását a Borjour Magnumon!

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.