A Bakos Család hét éve kezdett borászkodni a Csobánc-hegyen. Mi jelenti a legnagyobb motivációt?
A legnagyobb motiváció a föld szeretete: a Csobánc-hegy és a szőlőink szerencsés adottsága a kiváló borok készítésére. Továbbá egy olyan családi birtok felépítésének a lehetősége, melyet a következő generációk megörökölhetnek.
A Csobánc, a bazalthegyek és az egész borvidék egy igazi kincs. Ez a vidék a történelmi hagyományaira és a tudományos alapjaira építkezve szép sikerekre hivatott az itt élők szorgalmával és kitartásával.
Mi a borászkodás legjobb és a legnehezebb része?
A legjobb része, hogy a bor kiváló emberekkel hoz össze. Nagyon kellemes eseményeken vehettünk részt, például a 2019-es Újbor mustrán az Anna Grand Hotelben, ahol a többi borásztól is nagyon jó véleményeket kaptunk a borainkkal kapcsolatban és ezt nagy szónak tartom!
A legnehezebb talán az, hogy mivel nem a Csobánc-hegyen élünk, így messzebbről és a jelenlegi munkánk mellett több energiát kell áldozni a kitűzött célok elérésére.
Hová szeretné eljuttatni a Bakos Pincészetet öt év múlva?
A legfontosabb, hogy méltók kívánunk lenni a szakma, a borászok és a borfogyasztók megbecsülésére. Olyan borokat szeretnénk készíteni, melyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket.
Sok sikert és kíváncsian várjuk a borászat debütálását a Borjour Magnumon!