Sikeres bemutatkozás a Borjour Magnumon

Rendezvények

Pozitív meglepetésként értékelték a borkedvelők a Bakos Pincészettel történt első találkozást. A most piacra lépő csobánc-hegyi birtok az újdonság erejével hatott a borfogyasztókra a Borjour Magnum nagy rendezvényen és borai minőségével új híveket szerzett magának.

“Egy nagyon jól szervezett, profi rendezvényként éltük meg a Borjour Magnumot, óriási létszámú részvétellel. Új pincészetként hatalmas érdeklődést kaptunk a közönségtől, aminek nagyon örültünk. A legtöbben az Olaszrizlingünket kóstolták, amelyre fő fajtaként tekintünk, ahogy ez a Balaton környékén szokás” – mondta Bakos Aranka, a Bakos Pincészet tulajdonosa.

A standon megforduló vendégek nagyon érdekesnek találták a Csobánc-hegyről származó kőzetminták bemutatását, amely alkalmat adott a változatos talajszerkezetről és a borok gazdag ásványi anyag tartalmáról történő beszélgetéseknek.

„Amíg a család többi tagja a mi látogatóinkkal foglalkozott, nekem alkalmam nyílt jó pár pince borait megkóstolni. Főleg a kisebb pincék borai ízlettek, mivel ők talán egyszerűbb, természetesebb módon nyúlnak a szőlőhöz, borhoz” – mondta Bakos Tibor, a pincészet tulajdonosa. „Jó volt látni ennyi borrajongót egy helyen és megnyugtató, hogy nemcsak söröző magyarok vannak. A látogatók zöme nagyon értő módon kóstolt és véleményezte is tapasztalásait. Terveink szerint jövőre is megmérettetjük itt borainkat.”  

Sláger a Pinot Blanc és a Furmint

“A újdonságokra kíváncsi borkedvelőknek felcsillant a szemük, amikor megtudták, hogy Pinot Blanc-nal és Furminttal is foglalkozunk. Kíváncsiságukat fokozta, hogy a saját telepítésű Pinot Blanc és Furmint szőlőink legelső, szűz terméséből készült borait is bemutattuk a rendezvényen” – mondta Bakos Máté szőlész-borász szakos egyetemi hallgató. “Kiemelném még a 2017-es cuvée borunkat, mert rengeteg ember megszerette ezt az Olaszrizling-Szürkebarát házasítást.”

Külföldi szakemberek

“Francia, amerikai és szingapúri szakemberek is megfordultak a standunkon, őszinte érdeklődést mutatva boraink iránt – vette át a szót Kovács Anna, akinek a marketing és az értékesítés támogatása a feladata. “Kedvencük a Pinot Blanc volt – amely nekem is személyes kedvencem -, valamint a korábban már említett Olaszrizling. Véleményem szerint a Borjour nagyon jó lehetőség volt számunkra, hogy megmutassuk magunkat mind a belföldi és külföldi szakembereknek, mind pedig a nagyközönségnek. A részvételünket sikeresnek értékeljük és már a következő megjelenést tervezzük.”

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.