Általános Szerződési Feltételek

Az Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák a Bakos Pincészet Csobánc ÖCSG (ÖCSG szám: 00055445) (székhely: 6000 Kecskemét, Szent Miklós utca 14., adószám: 79040622-1-23), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. 

Webáruházunk elérhetősége: https://bakospinceszet.hu/webshop/

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben a megrendelése véglegesítése előtt megismerte a jelen ÁSZF rendelkezéseit és annak minden pontjával egyetért. A webáruházunkon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja az ÁSZF rendelkezéseit és azt kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. 

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.
A szerződés nyelve: magyar.

A Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Bakos Pincészet Csobánc ÖCSG (ÖCSG szám: 00055445)
A szolgáltató székhelye: 6000 Kecskemét, Szent Miklós utca 14.
Adószáma: 79040622-1-23
A munkavégzés helye: 8286, Gyulakeszi, Csobánc-hegy 17.

Elérhetőségei

Adatvédelmi Szabályzat
https://bakospinceszet.hu/adatvedelmi-szabalyzat/

Webáruház fejlesztése és karbantartás: 

Tárhelyszolgáltató:

Namecheap, Inc.
Székhely / Levelezési cím: 4600 East Washington Street, Suit 305, Phoenix, AZ 85034, USA
Ügyvezető: Richard Kirkendall
E-mail: [email protected]
Web cím: https://www.namecheap.com/

Alapvető rendelkezések

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Megvásárolható termékek köre
Saját termelésű minőségi borok és azokból összeállított borcsomagok, amelyek lényeges tulajdonságairól a Szolgáltató a webáruházában ad tájékoztatást: részletesen feltünteti a termék nevét, leírását és a termékekről fotót jelenít meg. (A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szolgálnak.) A palackok 0,75 liter űrtartalmúak. A borok ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 13-14 °C. 

A termékekkel kapcsolatos korlátozások
Termékeink alkoholtartalmú italok, így a megrendeléseket kizárólag 18 év feletti
megrendelő személy esetén tudjuk teljesíteni.

A megjelenített termékek online vásárolhatók meg.
Webáruházunk elérhetősége: https://bakospinceszet.hu/webshop/

A feltüntetett árak:

  • forintban értendők
  • tájékoztató jellegűek
  • nem tartalmazzák a szállítással kapcsolatos költségeket
  • nettó árak, ÁFÁ-t nem tartalmaznak (a Szolgáltató ÁFA körön kívüli)
  • palack árak (borcsomagok esetében borcsomag árak)

Karton kedvezmény
Több palack vásárlása esetén mennyiségi kedvezményt adunk, amelyek mértéke és feltételei a következők:

  • 6-tól 11 palackig 5% kedvezmény
  • 12-től 120 palackig 10% kedvezmény
  • 120 palacktól egyedi kedvezmény (ezzel kapcsolatban rendelése visszaigazolásakor felvesszük Önnel a kapcsolatot, illetve ezt megelőzően állunk rendelkezésére megadott elérhetőségeinken)

A Szolgáltató az árakat üzletpolitikai okokból módosíthatja, ez azonban nem terjedhet ki a már megkötött szerződésekre.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a felhasználókat az akció időtartamáról.

A rendelés, vásárlás menete
A vásárlási folyamathoz nem szükséges regisztráció. A megvásárolni kívánt termék megvásárlását a “Kosárba” gomb megnyomásával lehet kezdeményezni. A termék mennyiségét tetszés szerint lehet változtatni (alapértelmezés szerint 1 db-ot kínálunk fel). Ezután igény szerint tovább folytatható a vásárlás, illetve annak végeztével a Kosár oldalon kezdeményezhető a vásárlás véglegesítése a “Tovább a pénztárhoz” gomb megnyomásával. A Pénztár oldalán meg kell adni a számlázási és szállítási adatokat, a szállítási formát, termékvédelem módját, fizetési formát valamint el kell fogadni az Általános Szerződési Feltétel-ben foglaltakat.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az árukészlet aktuális állapotára való tekintettel, a vásárló webáruházon keresztül leadott megrendelését visszautasítsa, ha az nem teljesíthető. Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott a Szolgáltató helyettesítő terméket ajánl fel. Amennyiben ez a Megrendelő számára nem elfogadható, a Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

A Szolgáltató köteles a Megrendelő megrendelésének megérkezését elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg a Megrendelőhöz, Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség / szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő megérkezettnek, amikor az a a Szolgáltató illetve a Megrendelő számára hozzáférhetővé válik.

A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, ha a Megrendelő a megrendelési oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Fizetési módok:

  • Közvetlen banki átutalás
  • Bankkártyás fizetési mód 

Közvetlen banki átutalás 
Fizetés közvetlenül a bankszámlánkra: 12076910-01655195-00100003 (Raiffeisen Bank). A megjegyzés rovatban kérjük tüntesse fel a rendelésszámot. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

Bankkártyás fizetési mód / Barion
Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Házhoz szállítás lehetőségek:
MPL futárszolgálat:  3-5 munkanap kiszállítás
MPL futárszolgálat extra: 2-3 munkanap kiszállítás
GLS futárszolgálat: 3-5 munkanap kiszállítás
Posta Pont: 3-5 munkanap kiszállítás
GLS CsomagPont: 3-5 munkanap kiszállítás

Külföldi kiszállítás esetén:

GLS futárszolgálat a megjelölt országokra*
nagy tétel esetén kérjen egyedi árajánlatot elérhetőségeinken

*megjelölt országok költségzónákra vannak osztva
Zóna 1: Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Románia, Horvátország
Zóna 2: Lengyelország, Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Liechtenstein, Bulgária, Svájc
Zóna 3: Dánia, Franciaország, Vatikán, Olaszország, Nagy-Britannia, Monaco, Írország
Zóna 4: Litvánia, Lettország, Spanyolország, Svédország, Észtország, Norvégia, Görögország, Portugália, Finnország
Zóna 5: Szerbia, Bosznia-Hercegovina,  Montenegro, Izland, Albánia, Észak-Macedonia, Málta, Törökország, Andorra,                 Gibraltár, Feröer-szigetek, Ciprus

Személyes átvételi lehetőség

Személyes átvétel Kecskemét
Személyes átvétel Keszthely
Személyes átvétel Pécs (Keszü)

A személyes átvétel a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel jelenleg nem elérhető.

Termékvédelem

A futárszolgálatos szállítási módok(házhozszállítás, átvételipoantba szállítás) választása esetén kötelezős védelemmel ellátni a terméket. A védelem szerepét, megerősített dobozok látják el.

Biztonsági doboz:

Kecskemét doboz  200ft*
1 palackos biztonsági doboz 350ft
6 palackos biztonsági doboz 700ft
3 palackos premium faláda 5000ft
6 palackos premium faláda 6000ft

*A Kecskemét doboz kizárólag Kecskemét és 30 km-es körzetében elérhető!

A személyes adatokat a megrendelés teljesítése érdekében feldolgozzuk, annak kezelését részletesen bemutatjuk Adatvédelmi Szabályzatunkban:
https://bakospinceszet.hu/adatvedelmi-szabalyzat/

Elállás joga
A vásárlónak jogában áll az áru kézhezvétele után 14 naptári napig elállni a vásárlástól, tehát amennyiben az árut sértetlenül 14 napon belül visszaküldi hozzánk, akkor annak ellenértékét visszaszolgáltatjuk. A fenti határidőbe az általános szabályok szerint a termék átvételének napja nem számít bele. Elállási szándékát a jelen dokumentumban feltüntetett elérhetőségeinken jelzett nyilatkozattal, valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet mellékletében található nyilatkozat-minta útján közölheti.

Az áru átvételekor győződjön meg annak sértetlenségéről, mert elállás esetén csak sértetlen terméket tudunk visszavásárolni. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a vásárló viseli, akit ezen felül egyéb költség nem terhel.

Jótállás
Termékeink jellegére való tekintettel jótállást nem vállalunk.

Panaszkezelés
A panasz ügyintézés kapcsán az alábbi elérhetőségeken várjuk észrevételeit:
Email: [email protected]
Telefonszám: +36 20 453 4381
Panaszát annak beérkezésétől számított 48 órán belül feldolgozzuk és hivatalos visszajelzést adunk.

Vegyes rendelkezések
Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Kecskeméti Járásbíróság illetékességét.

Kecskemét, 2020. január 1.