TERROIR BOROK A CSOBÁNC-HEGYRŐL
Boraink
Három hektár I. osztályú, délkeleti fekvésű szőlőterületünket a régió kiemelt fajtái alkotják. Az 1998-as telepítésű Olaszrizling, a 2004-ben ültetett Szürkebarát, a 2016-os Furmint és a 2017-es telepítésű Pinot Blanc. Hagyományos eljárással, hosszú érlelésre alkalmas, „terroir” borokat készítük.
Szüretkor fő célkitűzés, hogy a szőlő megfelelő érettséggel kerüljön feldolgozásra. A kézzel szüretelt szőlőből, kíméletes feldolgozással készült must ülepítve kerül az erjesztő tartályokba, majd onnan a borok hét-nyolc hónapig tartó érlelés után kerülnek palackba, további érlelésre.
A Bakos Pincészet boraiban visszaköszönnek azok az ásványos, sós terroir jegyek, amelyek a Badacsonyi Borvidéket jellemzik. Célunk a Badacsonyi Borvidék értékeit tükröző olyan autentikus borok készítése, amelyek hamisítatlanul hordozzák a csobánc-hegyi ízeket, mindemellett könnyed eleganciát és nemességet sugallnak.