Idén rendhagyó borvacsorát tartottunk festői környezetben Kecskeméten pincészetünk eredetvédett, hosszú érlelésű, száraz, fehér terrior boraiból, a 2017-18-as Olaszrizling, Szürkebarát és Cuvée tételeiből. 2019-ben alapított Pipa Klubunk is részt vett az eseményen, kellemessé téve a társalgást.
Immáron 2. éve hagyományossá vált kecskeméti borvacsoráink alkalmával vendégeink a pincészet terroior boraiból 6 tételes vertikális, vezetett borkóstolón vettek részt, melyet tudományos igényű előadások kísérnek.
A borokat finom falatok mellé kóstoltuk. Előételként Capri tál olasz sajtválogatással, aszalt paradicsommal, Capri bogyóval, olíva bogyóval, és szárított sonkával került felszolgálásra. Majd ezt követte egy könnyű nyári főétel, a szuvidolt tanyasi csirke supreme, grillezett nyári zöldségekkel zöldfűszerekkel, héjában sült újburgonya zöldfűszeres, joghurt öntettel, ezenkívül Abruzzóból Pianella olíva birtok prémium minőségű olívaolajaikat is kóstolhattak a résztvevők.
A rendezvényen Bakos Máté, a Bakos Pincészet stratégiai vezetője, szőlész-borász hallgató vezette a borkóstolót, bemutatva a Csobánc-hegy szépségeit, az ásványos talaj és a vulkanikus kőzetek borokra gyakorolt hatását. Ezt követően dr. Bakos Barbaragyógyszerész előadásában bemutatta a fehér borok jótékony élettani hatásait, kitért a magas ásványi anyag tartalmú, prémium minőségű borok szervezetre gyakorolt igen kedvező hatásaira.
A borvacsorán résztvevő „tudós társaságunk” tagjai között volt Bakos Máté mentora dr. Nagyné dr. Fehér Irén kertészmérnök, a Kecskeméti Kertészeti Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára, volt tudományos kutatási főigazgató-helyettese. Elismerően értékelte pincészetünk előrehaladását, az elmúlt években látható fejlődését, és a két fiatal előadását.
Az borok elégedettségi értékelő lapjainak összesítése alapján a battonage 2017-es Cuvée lett a résztvevő vendégek kedvence.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]