Bor, Olíva, Grill Borvacsora

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”13px|||||”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Idén rendhagyó borvacsorát tartottunk festői környezetben Kecskeméten pincészetünk eredetvédett, hosszú érlelésű, száraz, fehér terrior boraiból, a 2017-18-as Olaszrizling, Szürkebarát és Cuvée tételeiből.  2019-ben alapított  Pipa Klubunk is részt vett az eseményen, kellemessé téve a társalgást.

 

Immáron  2. éve hagyományossá vált kecskeméti borvacsoráink alkalmával vendégeink a pincészet  terroior boraiból 6 tételes vertikális, vezetett borkóstolón vettek részt, melyet tudományos igényű előadások kísérnek.

 

A borokat finom falatok mellé kóstoltuk. Előételként Capri tál olasz sajtválogatással, aszalt paradicsommal, Capri bogyóval, olíva bogyóval, és szárított sonkával került felszolgálásra. Majd ezt követte egy könnyű nyári  főétel, a szuvidolt tanyasi csirke supreme, grillezett nyári zöldségekkel zöldfűszerekkel, héjában sült újburgonya zöldfűszeres, joghurt öntettel, ezenkívül Abruzzóból  Pianella olíva birtok prémium minőségű  olívaolajaikat is kóstolhattak a résztvevők.

 

A rendezvényen Bakos Máté,  a Bakos Pincészet stratégiai vezetője,  szőlész-borász hallgató vezette a borkóstolót, bemutatva  a Csobánc-hegy szépségeit, az ásványos talaj  és a vulkanikus kőzetek borokra gyakorolt hatását. Ezt követően dr. Bakos Barbaragyógyszerész  előadásában bemutatta a fehér borok jótékony élettani  hatásait, kitért a magas ásványi anyag tartalmú, prémium minőségű borok szervezetre gyakorolt igen kedvező hatásaira.

 

A borvacsorán résztvevő „tudós társaságunk” tagjai között volt Bakos Máté mentora dr. Nagyné dr. Fehér Irén kertészmérnök,  a  Kecskeméti Kertészeti Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára, volt tudományos kutatási főigazgató-helyettese. Elismerően értékelte pincészetünk előrehaladását, az elmúlt években látható fejlődését, és a két fiatal előadását.

 

Az borok elégedettségi értékelő lapjainak összesítése alapján a battonage 2017-es Cuvée lett a résztvevő vendégek kedvence.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.