Szüret 2020: Mennyiség és minőség is rendben!

A szüret a legfontosabb időszak egy borászat életében, sok szervezéssel, munkával és logisztikával. Most, hogy a szüret után szusszanhatunk egy kicsit, szeretnénk megosztani veletek a tapasztalatainkat.

Az idei szüret előkészítésében, megszervezésében és lebonyolításában az egyetemista Bakos Máté is jelentős szerepet vállalt, az előkészületektől a szüreten át az elpakolásig sokszor napi 16 órás munkával. A csobánci birtokon folyó szakmai munka irányítója Knolmajer Ferenc, akit a szüreti tapasztalatokról kérdeztünk.

“Jó évet zártunk, az időjárás egész évben és szüretkor is kedvező volt számunkra. Szüretkor szép napsütésben, kellemes időjárási körülmények között tudtuk betakarítani az egészséges fürtöket” – mondta a a Bakos Pincészet borásza.

„A termés mennyiségével és minőségével egyaránt elégedettek vagyunk. Szeptember 19-én kezdtük a Szürkebaráttal, majd szép sorjában következett a többi fajta, melyeket teljes érettségben, hagyományosan kézzel szüreteltünk. Ebben a csodálatos terroirban egyaránt jól érzi magát a saját telepítésű Furmint és Pinot Blanc, az örökölt Szürkebarát és Olaszrizling is. A szüret tanulsága számunkra, hogy a feldolgozás technológiája és annak hatékonysága a jövőben kiemelt fejlesztési terület lesz számunkra.”

A munka a pincében folytatódik és kíváncsian várjuk a 2020-as évjárat első borait!

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.