Balaton-Felvidéki Nemzeti Parki termék lett a Bakos Pincészet Olaszrizlingje

„Büszkék vagyunk rá, hogy a 2018-as Olaszrizlingünk elnyerte a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park védjegyoltalmát” – mondta Bakos Aranka, a csobánci Bakos Pincészet tulajdonosa.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyét azok a jellegzetes helyi borok vislehetik, amelyek a nemzeti park igazgatóság működési területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.

A védjegy célja a helyi készítésű bor fogyasztási kultúrájának emelése, a termékek piacra jutásának elősegítése a hagyományos mesterségek, tevékenységek megőrzése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termék előállítás ösztönzése.

A Bakos Pincészet Olaszrizlingje hamisítatlan termőhelyi bor, amely magán hordozza a Csobánc-hegy vulkanikus ásványosságát.

“A bor illatában sárga virágok, kamilla, virágpor köves ásványosság és finom gyógynövényes jegyek. Közepes test, üde savtartalommal, nagyon jó fogyaszthatósággal. A lecsengésben citrusok, aszalt gyümölcsök és ásványos sósság…” – szól a bor bemutatása.

A prémium minőségű terrior borból valamivel több, mint 2500 palack készült. A pincészet a megfelelő érlelési idő után, a szüretet követő második évben kezdte meg a bor értékesítését.

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.