Szüret 2019

A szüret manapság is családok, rokonok, ismerősök közös programja, de a 18-19. században sokkal szélesebb körben és nagyobb összejövetelként ünnepelték meg a betakarítás időszakát. Az egész közösség közös tevékenysége volt, amelyet a nap végén szüreti mulatság zárt.

 

Szüret idején bezártak az iskolák, szünetelt a bíráskodás és a katonák is szabadságot kaptak. Igazi sátoros ünnep, kihagyhatatlan esemény volt, a társadalmi élet fontos része és az ismerkedés fontos színtere.

 

Természetes volt, hogy a munka alatt vidám énekszótól volt hangos a vidék. Bortermő vidékeken nagyobb szabású mulatságokat, szüreti felvonulásokat rendeztek. A szüreti munka után természetesen nem maradhatott el a borozgatás, a tánc és mulatozás sem.

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.