OLIVA, BOR, BBQ

Új típusú rendezvénnyel rukkolunk elő, amelynek július végén lesz a főpróbája Kecskeméten.

Sokat gondolkodtunk, hogy kilépve a nagyközönség elé milyen csavarral készüljünk a Csobánc-hegyi boraink mellé, ám amikor először kóstoltuk együtt az Olivaliget kézműves olasz olívaolajai társaságában, nem kellett tovább gondolkodnunk…

 

A borkóstoló mellett az est folyamán Kovács Judith olaj sommelier szakértő kalauzolásával bepillantást nyerünk a kézműves olívaolajak világába is. És ha már nyár, akkor grill és barbecue, szóval röviden így született meg az “OLÍVA, BOR, BBQ” rendezvény.

Az első eseményt zárkörű, privát meghívásos alapon szervezzük, ám a folytatásban a nagyközönség számára is nyitott lesz a rendezvény Kecskeméten és a Csobánc-hegyen, amelyek időpontjairól időben tájékoztatjuk követőinket.

 

Végleges program és menüsor:

 

18:00

Bevezetés a kézműves olívaolajak világába – Kovács Judith, Olivaliget

Olasz olívaolajak kóstolója (Pianella, Abruzzo)

 

Előételek:

Kézműves sajtválogatás (tehén, juh, kecske) – Mizsei Sajt

Olíva- és capribogyó, aszalt paradicsom és articsóka ágyon, friss kerti zöldfűszerekkel

Király búza liszttel készült házi kenyerek – Magyar Családellátó

 

Főételek:

Grillezett tanyasi csirke (zöldfűszeres, háromszínű borssal gazdagított kézműves olívaolajban pácolva)

 

Tanyasi szürkemarha rostélyos BBQ rozmaringos, dijoni mustáros, szerecsendiós barnamártással és friss nyári zöldségekkel (a húst egy hétig pácoltuk fokhagymás, fekete borsos és szárított zöldfűszer keverékünkkel kézműves olíva és napraforgó olajban)

 

Zöldfűszeres, fokhagymás, kovászos uborkás remulade mártás

 

Friss nyári saláta

 

Desszert:

Brodaricai kalács a Bakos Pince füge lekvárjával – Reszelt almával és szentjánoskenyér liszttel készült, kevert tésztás dalmát sütemény

 

A menüsort a Bakos Pince badacsonyi borvidéki borai kísérik. A pincészetet megálmodó Bakos család tagjai az est folyamán betekintést adnak az elmúlt hat év során a festői Csobánc-hegyen létrehozott szőlőbirtok életébe és a borokon keresztül mutatják be hazánk egyik legkiválóbb termőhelyét.

Izgatottan várjuk az eseményt!

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.