Tiszta, halvány szalmasárga színű bor. Fejlettségét tekintve érett, rendkívül intenzív illataromával rendelkezik, amelyben egyszerre jelenik meg az aszalt füge, az éretlen sárgadinnye és az oregánó. A selymes textúrájú kortyban megjelenő barack és édesgyökér teszik még kedvesebbé.
Hosszú lecsengése szakaszos, retrográd illatérzetében finom liofilizált málna aromáját érezhetjük. Komplex, harmonikus, rendkívül intenzív gyümölcsös és virágos jegyekkel rendelkező tétel. Az egyedi ízélményt a gyógynövényes, oregánós aromák biztosítják, amelyet sós tengervízre emlékeztető ízek egészítenek ki.
Borkészítés: Válogatott, 100% fajtaszőlőből, a szőlő teljes érettségében, a kézi szüretelés napján, helyben megkezdett kíméletes feldolgozással készülnek bazaltos, neutrális boraink. A kíméletes eljárással készült must ülepítve kerül az erjesztő tartályokba, majd 6-8 hónapi acéltartályos érlelés után helyben kerülnek kézi palackozásra. Palackban további 1,5-2 évet érlelődnek pincéinkben a Csobánc-hegyen, majd kézzel címkézve, kapszulázva vagy viaszozva indulnak a borkedvelők poharaiba.
Ételajánlat: Érdemes kipróbálni balzsamecetes saláták vagy aszalt sárgabarackkal töltött szárnyasok mellé. Ínyencek fehér szarvasgombával ízesített ételekkel is párosíthatják.