Halvány szalmasárga színű tétel. Illatában határozottan jelenik meg a Csobánc-hegyre legjellemzőbb vulkanikus kőzet, a bazalt, amelyet finom piros almás, körtés és mandulás árnyalatok egészítenek ki. A kerek, savakban gazdag kortyot borókabogyó, kökény és fekete tea aromái teszik kellemessé. Citrusos jellegében a lime dominanciája érezhető. Rövid lecsengésében jelenik meg a termőhely terroirjára jellemző sósság, amelyet éretlen banán és olajos magvak aromája fűszerez. Jól fogyasztható furmint, amely beltartalmi értékeinek és savszerkezetének köszönhetően további palackérlelésre is alkalmas.
Borkészítés: Válogatott, 100% fajtaszőlőből, a szőlő teljes érettségében, a kézi szüretelés napján, helyben megkezdett kíméletes feldolgozással készülnek bazaltos, neutrális boraink. A kíméletes eljárással készült must ülepítve kerül az erjesztő tartályokba, majd 6-8 hónapi acéltartályos érlelés után helyben kerülnek kézi palackozásra. Palackban további 1,5-2 évet érlelődnek pincéinkben a Csobánc-hegyen, majd kézzel címkézve, kapszulázva vagy viaszozva indulnak a borkedvelők poharaiba.
Ételajánlat: Sonkák, zsírosabb sajtok, fehér húsok, tejszínes tészták és májas ételek ideális kísérője. Ínyencek fekete szarvasgombával ízesített ételekhez is párosíthatják.