Optikailag tükrösen tiszta, halvány szalmasárga színű. Illatában diszkréten jelentkeznek gyümölcsös jegyek, melyek közül a zöldalma és a vilmoskörte a legmeghatározóbb, amelyet halvány akácos, sós aromák egészítenek ki. Finom, kellemes savak jellemzik, amelyek kiegyensúlyozzák magas alkoholtartalmát és harmonikussá teszik a bort. Közepesen testes tétel, sós, mandulás, ásványos jegyekkel. Enyhe citrusos jelleggel rendelkezik. Hosszú lecsengésében vajas, krémes jelleget mutat.
Friss, könnyen fogyasztható tétel, további egy éves érlelési potenciállal.
Borkészítés: Válogatott, 100% fajtaszőlőből, a szőlő teljes érettségében, a kézi szüretelés napján, helyben megkezdett kíméletes feldolgozással készülnek bazaltos, neutrális boraink. A kíméletes eljárással készült must ülepítve kerül az erjesztő tartályokba, majd 6-8 hónapi acéltartályos érlelés után helyben kerülnek kézi palackozásra. Palackban további 1,5-2 évet érlelődnek pincéinkben a Csobánc-hegyen, majd kézzel címkézve, kapszulázva vagy viaszozva indulnak a borkedvelők poharaiba.
Ételajánlat: Kitűnő párosítás kevésbé aromás félkemény és kemény sajtok mellé. Sült és rántott édesvízi halakhoz, így pl. lazac steakhez, de szárnyas húsokhoz: grillcsirkéhez, fahéjas almával sült liba- és kacsasülthöz is remekül illik.