Halványsárga színű. Friss gyümölcsös illatában a nektarin dominál, amelyet egy leheletnyi túlérett füge aromája gazdagít. Az ízgazdag kortyban a csemegeszőlő és az aszalt sárgabarack mellett trópusi gyümölcsök kirobbanó aromája jelenik meg. Határozott savai kellemessé tompítják édességét. Hosszú lecsengésének komplexitásához érett banános és aszalt gyümölcsös jegyek járulnak hozzá. harmonikus, egyensúlyos, nagyon jól iható desszertbor.
Borkészítés: Válogatott, 100% fajtaszőlőből, a szőlő teljes érettségében, a kézi szüretelés napján, helyben megkezdett kíméletes feldolgozással készülnek bazaltos, neutrális boraink. A kíméletes eljárással készült must ülepítve kerül az erjesztő tartályokba, majd 6-8 hónapi acéltartályos érlelés után helyben kerülnek kézi palackozásra. Palackban további 1,5-2 évet érlelődnek pincéinkben a Csobánc-hegyen, majd kézzel címkézve, kapszulázva vagy viaszozva indulnak a borkedvelők poharaiba.
Ételajánlat: Ajánljuk könnyű őszibarack- vagy almaleves, illetve rákfélékből készült ételek, narancsos kacsa vagy almásrozmaringos libasült mellé. Kékpenészes sajtok és nem túl édes csokoládés desszertek ideális kísérője.