Halvány szalmasárga színű. Illatában elegánsan jelenik meg a szürkebarát neutrális jellege mohás, zöld teás árnyalatokkal és szofisztikált gyümölcsösséggel kiegészítve. Hársvirág, jázmin és virágmézes aromák is fűszerezik. A selymes, bársonyos kortyban édes narancs és körte fúziója jelenik meg, amelyet rozmaring, piros almahéjra emlékeztető jegyek és citrusok tesznek még kedvesebbé. Ízében határozottan jelenik meg a dűlők domináns kőzete, a bazalt, amely rendkívül különleges karaktert kölcsönöz a bornak. Közepesen hosszú és egyenletes lecsengés jellemzi, amelyben a macha teák ízvilága tárulkozik fel. Igazi vulkanikus tétel, a Badacsonyi terroirra jellemző sajátos ízvilággal.
Borkészítés: Válogatott, 100% fajtaszőlőből, a szőlő teljes érettségében, a kézi szüretelés napján, helyben megkezdett kíméletes feldolgozással készülnek bazaltos, neutrális boraink. A kíméletes eljárással készült must ülepítve kerül az erjesztő tartályokba, majd 6-8 hónapi acéltartályos érlelés után helyben kerülnek kézi palackozásra. Palackban további 1,5-2 évet érlelődnek pincéinkben a Csobánc-hegyen, majd kézzel címkézve, kapszulázva vagy viaszozva indulnak a borkedvelők poharaiba.
Ételajánlat: Próbáljuk ki lágyabb tehéntejből készült sajtokhoz, zöldfűszeres halakhoz, vagy narancsos kacsához. Köretek közül jól harmonizál fűszeres édesburgonyával vagy sütőtökkel. Ínyencek fekete szarvasgombával ízesített ételekhez is párosíthatják.