Kóstold meg a hegyet! – Borkóstoló- borvacsora

Kóstold meg a hegyet! – Borkóstoló- borvacsora

Júniusban megrendezésre került,  kecskeméti vertikális, vezetett borkóstoló és borvacsora, mely alkalmával vendégeink idilli környezetben kóstolhatták meg pincészetünk 2017-es és 2018-as Olaszrizling, Szürkebarát és Cuvée tételeit. Az általunk2019-ben alapított Pipa Klubunk is részt vett az eseményen, ezzel is emelve az est hangulatát.

 

Idén első alkalommal került megrendezésre a kecskeméti rendezvény, mely során az érdeklődők a pincészet eredetvédett, hosszú érlelésű, száraz, fehér terroir boraiból egy 6 tételes, vertikális, vezetett borkóstolón vettek részt.

 

A tételeket Bakos Máté, a Bakos Pincészet stratégiai vezetője, szőlész borász hallgató mutatta be. Máté úgy  a borokról, mint a Csobánc-hegy változatosságáról – az ásványos talajról és a vulkanikus kőzetekről – is mesélt, így bemutatva azok fontos hatásait a különböző tételekre.

 

A borokat egy sajtválogatás kísérte végig,  mely még jobban kiemelte az egyes tételek jellegzetességeit.

 

A kóstolás alatt kitöltött értékelő lapok alapján a társaság első kedvence a 2018-as Szürkebarát lett.

 

Az est fényét a 2019-ben alapított Pipa Klubunk emelte, ahol résztvevőink közelebbről is megismerkedhettek a pipázás élményével. A Pipa Klub elnöke Bakos Tibor és titkára Urbán Szabolcs lett, akik elkötelezettek a kiváló minőségű dohányok,  pipák és a közösségi, alkalomszerű pipázás  kultúrája iránt.

 

 

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük