Bor, Olíva, Grill Borvacsora

Bor, Olíva, Grill Borvacsora

Idén rendhagyó borvacsorát tartottunk festői környezetben Kecskeméten pincészetünk eredetvédett, hosszú érlelésű, száraz, fehér terrior boraiból, a 2017-18-as Olaszrizling, Szürkebarát és Cuvée tételeiből.  2019-ben alapított  Pipa Klubunk is részt vett az eseményen, kellemessé téve a társalgást.

 

Immáron  2. éve hagyományossá vált kecskeméti borvacsoráink alkalmával vendégeink a pincészet  terroior boraiból 6 tételes vertikális, vezetett borkóstolón vettek részt, melyet tudományos igényű előadások kísérnek.

 

A borokat finom falatok mellé kóstoltuk. Előételként Capri tál olasz sajtválogatással, aszalt paradicsommal, Capri bogyóval, olíva bogyóval, és szárított sonkával került felszolgálásra. Majd ezt követte egy könnyű nyári  főétel, a szuvidolt tanyasi csirke supreme, grillezett nyári zöldségekkel zöldfűszerekkel, héjában sült újburgonya zöldfűszeres, joghurt öntettel, ezenkívül Abruzzóból  Pianella olíva birtok prémium minőségű  olívaolajaikat is kóstolhattak a résztvevők.

 

A rendezvényen Bakos Máté,  a Bakos Pincészet stratégiai vezetője,  szőlész-borász hallgató vezette a borkóstolót, bemutatva  a Csobánc-hegy szépségeit, az ásványos talaj  és a vulkanikus kőzetek borokra gyakorolt hatását. Ezt követően dr. Bakos Barbaragyógyszerész  előadásában bemutatta a fehér borok jótékony élettani  hatásait, kitért a magas ásványi anyag tartalmú, prémium minőségű borok szervezetre gyakorolt igen kedvező hatásaira.

 

A borvacsorán résztvevő „tudós társaságunk” tagjai között volt Bakos Máté mentora dr. Nagyné dr. Fehér Irén kertészmérnök,  a  Kecskeméti Kertészeti Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára, volt tudományos kutatási főigazgató-helyettese. Elismerően értékelte pincészetünk előrehaladását, az elmúlt években látható fejlődését, és a két fiatal előadását.

 

Az borok elégedettségi értékelő lapjainak összesítése alapján a battonage 2017-es Cuvée lett a résztvevő vendégek kedvence.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük