Bakos Pincészet

A Bakos Pincészet

3,5 hektáros birtoka a történelmi Badacsonyi Borvidéken,a Balaton- felvidéki Nemzeti Park területén található, a 376 méter magas, 3,42 millió éves bazaltos kihűlt vulkán, a Csobánc-hegy délkeleti oldalán, félúton a Csobánc várába vezető Országos Kéktúra útvonalon. A Badacsonyi-borvidék, Káptalantóti-Csobánc Hegyközséghez tartozó első osztályú, 3,5 hektár nagyságú területen a régió kiemelt szőlőfajtái vannak telepítve. A Bakos Pincészet központja a szőlőterületen lévő 1822-ben épült boltíves pince, présház, a Csobánc-hegy 17. szám alatt.

Ismerd meg történetünk!

a Bakos család

Mi lehet egy sikeres pincészet alapja? A föld szeretete. Jó területek, gondosan művelt szőlő és elkötelezett, szakmailag felkészült csapat. A környezetét tudatosan alakító emberi tényező fontossága még a sokat emlegetett terroir kapcsán is felmerül, amely kifejezés elsődlegesen a szőlő termőhelyének földrajzi jellemzőire utal.

Bővebben

BADACSONYI BORVIDÉK

Birtokunk a történelmi Badacsonyi Borvidéken, a 3,42 millió éves vulkáni tanúhegyen. a 376 m magas Csobánc-hegyen, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, a Kék Túra vonalán található. Az egykori kihűlt vulkánok tanúhegyei között lévő területet már a kelták is lakták, később a rómaiak, akik jelentős szőlőművelést folytattak.

Bővebben

Kóstold meg a hegyet!

Boraink

Három hektár I. osztályú, délkeleti fekvésű szőlőterületünket a régió kiemelt fajtái alkotják. Az 1998-as telepítésű Olaszrizling, a 2004-ben ültetett Szürkebarát, a 2016-os Furmint és a 2017-es telepítésű Pinot Blanc.

Rendezvényeink

Európa egyik legrégebbi, legrangosabb báljának az Anna Bálnak helyszínén, az Anna Grand Hotelben évente a  Borbála Napi Borbál Újbor Mustráján lehet a Bakos Pincészet Csobánc borait kóstolni.

Bővebben